ניר זר – קואצ'ר

השוואה חברתית – איפה כל החברות שלך?

השוואה חברתית
תוכן עניינים

כנראה שכולנו, בשלב כזה או אחר בחיים, עשויים להרגיש בודדים. ולא פעם, תחושת הבדידות הזו מגיעה ממקומות שבהם אנחנו עסוקים בלהשוות את עצמנו לאנשים אחרים. אם אתם חשים בדידות או ייאוש מתוך הניסיונות להשוות את עצמכם לאנשים סביבכם, השורות הבאות נכתבו עבורכם.

עומר אדם פעם שר: "איפה כל החברות שלך?", ולפעמים, ה–"איפה" הזה שכל כך מעסיק אותנו – מזכיר סיטואציות שבהן אנחנו מסתכלים סביב, בוחנים, סוקרים ובודקים איפה הסביבה נמצאת ביחס אלינו או במילים אחרות אנחנו עושים השוואה חברתית.

יכול להיות שתמצאו את עצמכם מתחברים לשאלות הבאות שאני עומד להציג בפניכם, אולי גם פחות. כך או כך, תנסו לא להדוף אותן מיד, נסו להרהר בעזרתן ולספק לעצמכם תשובה כנה. השאלות הבאות שאציג כאן, בין אם אנשים אחרים שאלו אתכם בעבר או שמא יצא לכם לשאול את עצמכם אותן, הן שאלות שעשויות לעכב אותנו משמעותית מלהתפתח ולשגשג בחיינו.

 

כמה יוצא לכם לחשוב או להישאל על השאלות הבאות:

– לאן החברות והחברים שלכם מתקדמים עם חייהם ועם הלימודים, העבודה והזוגיות?

– עד כמה התקדמתם ביחס לאחים והאחיות שלכם?

– מה קורה עם אותו זוג חברים שטס ביחד לטיול של חצי שנה בתאילנד? למה אני לא מוצאת זוגיות?

– איפה כל החברים שלכם מאז שהם השתחררו, האם התקדמו משמעותית יותר ממכם בקצב החיים?

אני רוצה שתיקחו רגע ותחשבו על זה לשנייה, האם השאלות האלו גורמות ליותר תועלת או ליותר נזק? בפועל, אין מה לעשות, אנחנו כנראה כל הזמן עסוקים בלערוך השוואות חברתיות בינינו. אפילו לא לגמרי במודע, אנחנו נוטים להשוות את עצמנו לאנשים שעשויים להיות הכי קרובים אלינו.

 

עד כמה אנחנו עוסקים בהשוואה חברתית? ומדוע?

בין אם מדובר בהשוואות לאחים, חברים וחברות, זוגות, אחים חורגים או בני משפחה מורחבת, בד"כ מה שאפשר להניב מכך זה רק מסקנות מייאשות ולא בהכרח בגלל שאנחנו פחות טובים ממישהו, אלא בגלל שאנו במקרים רבים נוטים להתמקד על חצי הכוס הריקה.

אנחנו לא תמיד ממהרים להבחין היכן יש לנו חוזקות ויתרונות על פני אנשים אחרים. ברור שלחיות בבועה של עצמנו זה לא משהו שמישהו ימליץ לכם ואין ספק שקצת תחרותיות לא יכולה להזיק לאף אחד, אולי אפילו עוזרת לנו להתקדם בחיים.

אבל עד איזה גבול? מתי זה כבר יותר מדי בעצם? איך אפשרי בכלל לחיות בשלום עם עצמנו, בעוד שאנחנו כל הזמן עסוקים השוואה חברתית או בהקבלות לעולמם של אחרים? תהיו כנים עם עצמכם, עד כמה אתם עסוקים במהלך השבוע בבהייה בתמונות מהאינסטגרם?

 

השוואה חברתית בפלטפורמות החברתיות – למה מובילות?

אנחנו מייצרים אידיאליזציה מתוך המקומות האלו של התבוננות מתמדת ברשתות החברתיות. אנחנו מייצרים לעצמנו תמונה שהדשא של השכן תמיד ירוק יותר.

השוואה חברתית כמו תמונה של אנשים שאנחנו אולי אפילו לא מכירים, שרובצים בחוף בתאילנד – עשויה להתפרש אצלנו אחרת לגמרי מהאופן בו היא צולמה. אם למשל רגע לפני שהתמונה צולמה, אותו זוג בתאילנד רב ביניהם? ואולי, חצי שעה לאחר צילום אותה תמונה, הזוג בכלל החליט להתגרש?

זו אחת הסיבות לכך שעדיף לא להשוות את עצמנו לאנשים אחרים. אנחנו לעולם לא יודעים מה הסיפור שלהם, מה הם מרגישים או מה הם חווים.

השוואות לא רק מעוררות קנאה, הן עשויות ליצור אצלנו תחושה שאנחנו לא מספיק טובים. במקרים מסוימים, אפילו לגרום לנו להרגיש שאנחנו כישלון ביחס לאחרים או תחושה של סיפוק עצמי נמוך.

וזה פשוט לא נכון. כמו שאמרנו בשורות כאן למעלה, ייתכן שאחרים מחביאים מאיתנו את הצדדים הפחות פוטוגניים של החיים שלהם. אז אל תקנו כל סיפור שמוכרים לכם. הגיע הזמן לשינוי דפוסי חשיבה: תתמקדו בטוב שיש אצלכם, בחוזקות שלכם. במקום להתעסק בהשוואות, נסו להתעסק בכמה אתם מיוחדים ושווים זהב.

הגיע הזמן לקחת שליטה על החיים

התחילו תהליך אימון עם ניר זר
או קבעו שיחת ייעוץ ללא התחייבות

מאמרים נוספים
מתאמנים מספרים על החוויה​
ניר זר, קואצ'ר אישי, עסקי ומאמן לזוגיות
ניר זר, קואצ'ר אישי, עסקי ומאמן לזוגיות
מאמן אישי, זוגי ועסקי. מייסד ובעלים של חברת 'ניר זר בע"מ' לאימון ויעוץ. עוסק בתחום מעל 9 שנים. ליווה ואימן מאות אנשים בתהליכי אימון לעבר השגת היעדים והמטרות שלהם. זכות גדולה עבורי להוביל אנשים ולהיות חלק מהמסע שלהם לעבר הפסגה!
לייעוץ אישי ללא תשלום >>

השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם בהקדם!

סגירת תפריט
דילוג לתוכן