ניר זר – קואצ'ר

איך לדעת מה ללמוד?

איך יודעים ממה ללמוד
תוכן עניינים

כשהיינו קטנים שאלו אותנו מה נרצה להיות כשנהיה גדולים והיה קל לתת על זה תשובה. אבל היום, כשאתם כבר גדולים – מורכב יותר לענות על השאלה הזאת: מה אתם רוצים לעשות בחיים? איך יודעים מה ללמוד, ויותר מזה, במה לעבוד אחר כך?

 

מה כדאי לי ללמוד?

כדי שלא יצא מצב שתרגישו שבזבזתם את השנים היפות והחשובות האלו, צריך לגשת ללימודים בצורה נכונה ומדויקת עבורכם ולהחליט ללמוד מקצוע שאתם רוצים ואוהבים לעסוק בו, אחרת התואר, הקורסים או התעודה שתעשו במשך שנים יכולים להיות לא אפקטיביים וחסרי תכלית.

קודם כל, חשוב שלא תמהרו לבחור. ההרשמות לוחצות? מבחני קבלה בפתח? לפני שתקפצו למים ותתחילו להירשם למוסדות ותארים, קחו זמן לחשוב ולהתעמק: מה באמת נכון לכם?

הרבה פעמים צעירים נוטים ללכת אחרי מקצוע לימודים שמעניין אותם כאן ועכשיו, משהו שהם מתחברים אליו ברמה האישית. חשוב להסתכל גם קדימה ולשאול את עצמכם:

האם זה משהו שיעניין אותי גם עוד עשר שנים?
האם זה מה שתרצו לקום כל בוקר ולעסוק ולעבוד בו?
באיזה תחום עיסוק אנחנו רוצים לראות את עצמנו בעתיד?
האם העיסוק בתחום הזה יסב לכם גאווה, סיפוק או פרנסה טובה?

שאלות לא מעטות עולות לקראת השלב הזה של בחירת לימודים, בין אם אקדמאיים או לא. צריך לגשת לנושא הזה בצורה מדויקת וחכמה, ולקחת בחשבון את התחביבים שלכם, את תחומי העניין והידע הכללי שצברתם.

כדי שלא יהיה לכם סיוט לקום לעבודה מראשון עד חמישי, כדאי שתמקדו את עצמכם ותבחרו לעצמכם תחום שמסקרן אתכם ושאתם אוהבים ושמעניין אתכם, אבל גם משהו שהוא לא רגעי אלא שתרצו לעסוק בו באופן קבוע, ולעבוד בו לא רק כדי להרוויח כסף אלא גם כי זה תחום שבוער בכם, שאתם טובים בו.

יכול להיות שההרשמות לוחצות כי אוטוטו נגמרת ההרשמה, ייתכן שמבחני הקבלה כבר אוטוטו בפתח, ואולי ההורים שלכם מאוד לוחצים עליכם להחליט. כך או כך, קחו נשימה עמוקה, תבינו שאתם הולכים ללמוד בשבילכם ולא בשביל אף אחד אחר, ותנסו לנתק את הלחצים מסביב. מאחר שזאת ההחלטה שלכם ושלכם בלבד, קחו את הזמן ואל תיכנעו לסטרס ולחץ מהסביבה. מקסימום, במקרה הכי גרוע, "תפספסו" שנה אחת ותירשמו בשנה הבאה.

 

ומה תעשו אם תפספסו שנה?

בשנה הזאת לכו לטייל, לכו לעבוד, תקדישו זמן לתחביבים, למשפחה ומה שבא לכם. אלו השנים הכי יפות שלכם, חבל יהיה לבזבז אותן בבכי או צער על חלב שנשפך. אם יצא ש"פספסתם" שנה, זה ממש לא נורא ואין סיבה להתמרמר על כך.

תסתכלו על זה ככה: אתם ברי מזל כי הרווחתם שנה לעצמכם עבור חידוד המטרות והשאיפות שלכם. פעם יצא לי לשמוע שלפי נתונים רשמיים בארץ, יותר משליש מהסטודנטים מפסיקים את לימודיהם באמצע. חלקם מבצעים הסבה ופונים לתחום לימודים אחר, בעוד שחלקם האחר מפסיקים לגמרי ללמוד. אם הם היו לוקחים זמן כדי לחשוב ולהתעמק לפני שהם קופצים למים ונרשמים ללימודים, ייתכן שחלק מאותם סטודנטים כלל לא היו נושרים או מפסיקים לימודים.

תשתדלו להסתכל מעבר להווה, מעבר למה שמעניין אתכם כיום. נסו להסתכל קדימה, אפילו לערוך רשימת קריירות שאתם הייתם מוכנים לשקול. הפואנטה היא, שיהיה חשוב להסתכל על התמונה הגדולה, ולאו דווקא על מה שמושך אתכם כשאתם היום בני 24.

תזכרו שלימודים זה השלב המקדים לקריירה, וקריירה חייבת להיות משהו שטוב לכם בו. הדרך המומלצת ביותר לדעת מה ללמוד זה לדעת קודם כל במה תרצו לעבוד, כי העבודה/ המשרה/ הקריירה היא המטרה הבאה, והיא לא פחות חשובה.

כוונו רחוק ותסתכלו תמיד קדימה.

סובלים מלחץ נפשי ולא מצליחים לבחור את הכיוון הנכון? הסתבכתם עם תהליך קבלת ההחלטות? צרו אתנו קשר.

הגיע הזמן לקחת שליטה על החיים

התחילו תהליך אימון עם ניר זר
או קבעו שיחת ייעוץ ללא התחייבות

מאמרים נוספים
מתאמנים מספרים על החוויה​
תמונה של ניר זר, קואצ'ר אישי, עסקי ומאמן לזוגיות
ניר זר, קואצ'ר אישי, עסקי ומאמן לזוגיות
מאמן אישי, זוגי ועסקי. מייסד ובעלים של חברת 'ניר זר בע"מ' לאימון ויעוץ. עוסק בתחום מעל 9 שנים. ליווה ואימן מאות אנשים בתהליכי אימון לעבר השגת היעדים והמטרות שלהם. זכות גדולה עבורי להוביל אנשים ולהיות חלק מהמסע שלהם לעבר הפסגה!
לייעוץ אישי ללא תשלום >>

השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם בהקדם!

סגירת תפריט
דילוג לתוכן