אם תדברו עם אנשים על בואם הקרב של החגים, חלקם ישר יגיבו בקורת רוח וימתחו חיוך מאוזן לאוזן, בעוד שאחרים ידברו אתכם על לחץ נפשי וחרדות שונות שמקפידות לצוץ לקראת ימי החג. מה אתכם? איך התחושות שלכם לקראת בואם הקרב של חגי ישראל, כיצד אתם עונים על שאלות כמו: "מתי החתונה?" "נו, מה עם ילד" או: "מה עם בן זוג, לא תביאי לסבתא השנה?".
קודם כל, אם אתם שואלים אותי, לטעמי אין כל סיבה להילחץ מהשאלות האלו. מי ששואל את השאלות האלו הם המשפחה שלכם, וגם אם נראה לכם לפעמים שלא, הם פועלים מתוך אהבה אליכם. אז נכון, לא תמיד הם מבינים אתכם ב-100% ולא תמיד אתם מבינים אותם, וכנראה שזה בגלל שכל אחד ואחת מאיתנו ניחנים בקצב שונה, לעיתים גם בתדר תקשורת שונה. אבל יחד עם השוני ביניכם, אתם משפחה ואתם חולקים קשר מיוחד. בבסיסו של הקשר הזה, כל אחד, בתוך המשפחה – מעוניין שיהיה לשני טוב.
מה עוד חשוב לקחת בחשבון לקראת החגים?
דבר שני שאני רוצה שתיקחו בחשבון הוא, שאין לכם ממה להתבייש, גם אם אין לכם עדיין תכנית מפורטת שאתם יכולים להציג בפני בני משפחה. גם אם החיים שלכם עדיין לא מסודרים ומאורגנים כמו שהייתם רוצים, זה לא בהכרח דבר שלילי, ייתכן שזה אומר שזה השלב שבו אתם צריכים להיות על מנת לצמוח ולהתפתח.
יודעים מה? ייתכן שאלו שנים שמזמנות את חוסר הסדר הזה, את החיפוש והחקירה, את הסקרנות וההיכרות עם כל מה שחדש ומרגש, מעניין או מסקרן. אם אתם מרגישים שאתם עוד בבדיקה, שאתם בחיפוש, אתם ממש אבל ממש בסדר! אל תתנו לזה ליצור אצלכם מתח נפשי, ובטח לא לגרום לכם לקבל החלטות שאתם לא שלמים איתן.
איך להתמודד עם שאלות בני המשפחה ולשמור על מתח בריא?
במקום לענות על השאלות של בני המשפחה בחוסר סובלנות או אפילו עוינות מסוימת, נסו לחייך ולהגיד שאתם עוד לא יודעים. ורוצים עוד טיפ קטן? אתם יכולים גם תמיד לבקש עצה. זה יישמע בערך ככה: "אני עדיין לא יודע מה קורה איתי מבחינת הקריירה, יש לך טיפים בשבילי ממרום ניסיונך?"
ברגע שתשתפו את בני המשפחה בדילמה שלכם, יש סיכוי טוב שהם יפסיקו לשפוט אתכם ולבקר אתכם, יש סיכוי שהם יעברו לצד המייעץ. באופן כל כך פשוט, תוך שנייה הורדתם את מפלס הלחץ והפכתם "אויב" לחבר מייעץ.
תנו לעצמכם קרדיט בחג ובכלל – מגיע לכם!
הדגש הכי חשוב שאני רוצה לתת לכם הוא, תתנו לעצמכם קרדיט בריא – כמה עשיתם השנה, כמה התקדמתם, תחשבו איפה הייתם לפני שנה לעומת היום. למרות שאולי יש לנו תחושה גדולה של מודעות עצמית ושל פירגון עצמי, לא תמיד קל לדעת מה לעשות במצבים מסוימים וכיצד לפרגן לעצמנו.
כאשר אתם מתמודדים עם דילמה, נסו לשם התחלה לשאול את עצמכם איך הייתם מתמודדים עם המצב. בהמשך לזאת, כדאי לנסות "להריץ" כל מיני תרחישים בראש ולהתכונן לכך מראש (לפני שמגיעים לארוחת החג). אתם הרי יודעים פחות או יותר מה בני המשפחה עומדים לשאול אתכם, באיזו אינטונציה השאלות יישאלו וכיצד.
תדמיינו את השיח בראש, תתרגלו את האופן שבו אתם עונים על שאלות. זה יקל עליכם להתמודד עם שאלות בארוחת החג, שכנראה ידעתם שישאלו אתכם. אם אתם צריכים ממני טיפים נוספים לקראת החגים, אני מזמין אתכם לשיחת היכרות וייעוץ ראשוני, אני זמין כדי לסייע לכם בתקופת החגים, לקראתה ובכל ימות השנה.
מאחל לכם שנה שלמה של הגשמת חלומותיכם, של הליכה עם אמת פנימית ופירגון עצמי אמיתי,
שנת אמונה, אהבה ומודעות עצמית, שנה של הצלחות אישיות, שנה של סימון V ענק על המטרות שלכם, ושנה של בחירות והחלטות שהן נטו שלכם.