ניר זר – קואצ'ר

קנאה בזוגיות – למה אנחנו מקנאים בבני הזוג שלנו?

קנאה בזוגיות
תוכן עניינים

קנאה היא רגש עתיק יומין. היא יכולה לצוץ בכל מיני מקומות, גם בזוגיות. מצד אחד נראה שקנאה בזוגיות היא דבר טבעי, ומצד שני נראה שהיא לא אמורה להיות שם. אבל אם היא בכל זאת שם, מה עושים איתה? האם אתם מקנאים בבני הזוג שלכם? אתם לא לבד!

אף שלא פשוט להתמודד איתה, קנאה בזוגיות היא דבר נפוץ מאוד, אז אל תתביישו בכך ואל תרגישו נבוכים. יש הרבה דרכים בריאות לנהל את הרגש החזק הזה ולחזק את הקשר בינכם ובין בני הזוג שלכם. וכן, אפשר לחזק זוגיות שיש בה קנאה.

בואו נבדוק איך אפשר לזהות קנאה בזוגיות, ואיך להתמודד איתה ולהתמיר אותה לחיבור חזק, בריא ובטוח.

 

למה אנחנו מקנאים?

קנאה היא רגש טבעי, והוא יכול להשפיע על כל אחד מאיתנו בשלב כזה או אחר. פעמים רבות קנאה נובעת מחוסר ביטחון עצמי ומההרגשה שאנחנו לא מספיק טובים, לא מספיק אהובים או לא מספיק מוערכים. קנאה בזוגיות היא אינדיקציה לכך שאנחנו לא מרגישים בטוחים בקשר הזוגי או ביכולת שלנו להשוות את הצלחותינו להצלחותיהם של בני הזוג שלנו.

אחת הסיבות העיקריות לקנאה היא פחד. אם בני הזוג שלנו מצליחים במיוחד, אנחנו עלולים לפחד שהם ימצאו מישהו מצליח יותר, מושך יותר, נחשק יותר או מעניין יותר מאיתנו. אנחנו גם מפחדים שהם לא יפסיקו להיות נאמנים לנו או יעדיפו לבלות עם אנשים אחרים במקומנו.

ייתכן שאנחנו גם חוששים שאנחנו לא מספיקים בשביל בני הזוג שלנו או שבני הזוג שלנו יעזבו אותנו בגלל שאנחנו לא מספיקים להם. חוסר ביטחון בזוגיות עלול לעורר בנו רגשות של חוסר אמון בבני הזוג, וזה יכול להוביל אותנו להתנהגות בעייתית של רכושנות או אובססיביות.

קנאה יכולה להיות סממן לחוסר בגרות רגשית. ייתכן שאנחנו לא בשלים מספיק ולא יודעים איך להתמודד עם הרגשות שמציפים אותנו; ייתכן שאנחנו לא מסוגלים להבדיל בין מערכות יחסים בריאות, תומכות ואוהבות ובין מערכות יחסים שאינן כאלה; ייתכן שאנחנו לא יודעים איך להציב לעצמנו גבולות; ייתכן שהצלחה של בני הזוג שלנו משקפת לנו את חוסר שביעות הרצון שלנו מעצמנו. כשזה נוגע לקנאה בזוגיות, הכול ייתכן

אך אף על פי שקנאה יכולה להיות בריאה ולעודד אותנו לצמוח ולהצליח, היא עלולה לערער אותנו וגם את הזוגיות שלנו.

כיצד נתמודד עם רגשי קנאה

 

סוגים שונים של קנאה

קנאה היא רגש חזק שיכול להתבטא בדרכים רבות החל ברגשי קנאה קלים וכלה ברגשות עזים ומזיקים של רכושנות אובססיבית.

אם נתבונן בקנאה שלנו, נוכל לעזור לעצמנו להבין את הרגשות שלנו וללמוד איך להתמודד איתם בדרך בריאה. קנאה יכולה להתעורר אם אנחנו מרגישים שלבני הזוג שלנו יש דברים שחסרים לנו כמו כסף, רכוש או קשרים אישיים ובין־אישיים.

טבעי לחוש קנאה מעת לעת, אך אם הקנאה מטרידה אותנו, בכוחה להזיק לנו ולסובבים אותנו. קנאה עלולה לעורר בנו רכושנות. רכושנות באה לידי ביטוי אם אנחנו מרגישים שבני הזוג שלנו שייכים לנו, ואם אנחנו מפחדים שהם יעזבו אותנו. קנאה רכושנית נובעת מחוסר ביטחון בסיסי שעלול לעורר בנו צורך לשלוט בבני הזוג שלנו.

קנאה שנובעת מחוסר ביטחון עצמי, עלולה לגרום להתנהגות אובססיבית ולא רציונליות ולפגוע לא רק בזוגיות שלנו אלא גם בנו. אם אנחנו מקנאים בבני זוגנו ולא יודעים איך לנהל את הרגשות העזים שמתעוררים בנו, אנחנו עלולים להזיק להם ולאבד אותם. כדי לעזור לעצמנו נצטרך למקד את תשומת הלב שלנו פנימה, להתבונן עמוק בתוך תוכנו ולבדוק למה אנחנו מקנאים, ואיך נוכל לעזור לעצמנו להתגבר על הקנאה ולחזק את הזוגיות.

 

איך נתמודד עם קנאה בדרכים בריאות?

קנאה יכולה להיות רגש שקשה מאוד להתמודד איתו בכל מערכת יחסים, קל וחומר במערכת יחסים זוגית. קנאה עלולה להזיק לזוגיות ולהרוס אותה לגמרי אם היא איננה מנוהלת כראוי.

יש כמה דרכים בריאות לנהל רגשי קנאה ולעזור לזוגיות. ראשית, לא נחשוש להביע את רגשותינו בפני בני הזוג; נדבר איתם על הקנאה שלנו בנחת בלי להאשים את עצמנו או אותם ובלי לשפוט אף אחד. עלינו לדבר על הרגשות שלנו בפתיחות ובכנות.

רק בתקשורת כנה, פתוחה ועמוקה נוכל להבין את המצב ולמצוא לו פתרון. שנית, נמצא דרך לטפל בעצמנו, בחוסר הביטחון שלנו, בחוסר ההערכה שלנו כלפי עצמנו. נעסוק בדברים שמשמחים ומרגיעים אותנו, נקדיש זמן לעצמנו, לצרכים שלנו, לשאיפות שלנו ולחלומות שלנו.

הטיפול העצמי יפחית את עוצמת הקנאה שלנו ויעזור לנו להתמודד עם רגשי הקנאה שפיתחנו כלפי בני זוגנו. ולבסוף, נזכור שאי אפשר להתגבר על קנאה בן רגע. זה תהליך שאורך זמן ודורש סבלנות, אבל אם נהיה מוכנים לעבד את רגשי הקנאה ולהתמיר אותם ברגשות חיוביים שתומכים בנו ומצמיחים אותנו, נוכל להתגבר עליה ולנהל מערכת יחסים בריאה ומאושרת.

 

איך להתמיר את הקנאה בזוגיות לזוגיות מוצלחת?

  • הודו ברגשי הקנאה שלכם. אם אתם מקנאים בבני זוגכם, עצרו והכירו בכך. זהו השלב הראשון והחשוב ביותר בדרך להתמודדות בריאה.
  • הבינו את הקנאה. נסו להבין מדוע אתם מקנאים. לפעמים קנאה נובעת מחוסר ביטחון, ולפעמים מפחד לאבד את בני הזוג. הבנת הרגש תעזור לכם לטפל בקנאה ולהתמיר אותה לרגשות חיוביים שיתרמו לזוגיות ויחזקו אותה.
  • דברו על הקנאה עם בני הזוג. תקשורת טובה, פתוחה וכנה היא תנאי לזוגיות חזקה ומוצלחת. שיחה גלויה עם בני הזוג על הקנאה, על הרגשות, על הדאגות ועל החששות תעזור לכם להירגע ולמצוא פתרון.
  • הקדישו זמן לעצמכם. עשו דברים שאתם נהנים מהם – צאו לבלות עם חברים, קראו ספרים, הירשמו לחוג חדש, האזינו למוזיקה. עיסוק בתחביבים או בדברים משמחים ירגיע אתכם ויעזור לכם להתמודד עם הקנאה, לעבד אותה ולהתמיר אותה.

 

ניר זר – קואצ'ר לזוגיות עם שיטה להתגברות על קנאה

דברו עם מאמן מקצועי. אם הקנאה בזוגיות מתמשכת, אולי הגיע הזמן לפנות לסיוע? מאמן אישי מנוסה ומיומן יכול להדריך אתכם בתהליך ההתמודדות ולעזור לכם ולבני הזוג שלכם להתמודד ביעילות עם הבעיה.

אחרי שבעזרת שיטת ניר זר עזרנו להמון זוגות לשפר את מערכת היחסים ולהתמודד עם קנאה, אני יכול להגיד בביטחון מלא שניתן להתגבר על הקשיים בזוגיות. אני מזמין אתכם לפנות אלינו וביחד נשפר את מערכת היחסים שלכם.

הגיע הזמן לקחת שליטה על החיים

התחילו תהליך אימון עם ניר זר
או קבעו שיחת ייעוץ ללא התחייבות

מאמרים נוספים
מתאמנים מספרים על החוויה​
יעל דרומר, מאמנת אישית ומנטורית לביטחון עצמי
יעל דרומר, מאמנת אישית ומנטורית לביטחון עצמי
מאמנת אישית בכירה ומנטורית לביטחון עצמי, מתמחה בתהליכים אישיים, התפתחות עצמית והשגת יעדים דרך חיבור פנימי עוצמתי. את ההשפעה של האימון האישי חוויתי בחיים שלי בצורה הכי עמוקה שאפשר, כמהנדסת תעשייה וניהול ושנים רבות בחברות הייטק שונות עשיתי שינוי דרמטי בחיי, ובשנים האחרונות אימנתי עשרות אנשים בתהליכים פורצי דרך, להעצמה, הגשמת מטרות וחיים מלאי משמעות. הכלי החזק ביותר מבחינתי זו האמונה ביכולת של כל אדם להגיע לחיים אליהם הוא שואף ואף מעבר.
לייעוץ אישי ללא תשלום >>

השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם בהקדם!

סגירת תפריט
דילוג לתוכן