ניר זר – קואצ'ר

איך נתמודד עם חרדות חברתיות?

חרדות חברתיות
תוכן עניינים

חרדה חברתית היא למעשה פחד חזק ומתמשך ממצבים חברתיים או ממצבים המחייבים פעילויות חברתיות, וכך מגדירים אותה. כיום אנחנו מבינים שחרדה חברתית היא הרבה יותר מביישנות. היא מוגבלות ממשית שפוגעת באיכות החיים ומקשה על התפקוד. פעמים רבות חרדה חברתית מלווה בתסמינים פיזיולוגיים כמו הזעה, דפיקות לב מואצות, רעד, חולשה ואף מצוקה נשימתית. זהו מצב רגשי שכיח למדי ואפשר לאבחן אותו ולטפל בו.

 

אנשים הסובלים מחרדה חברתית מבינים שבמצבים מסוימים היא עלולה לסכן את חייהם. הם מכירים היטב את התסמינים המלווים אותה וחוששים מהם. בשל כך הם משתדלים להימנע ממצבים חברתיים כדי שהמצוקה שלהם לא תורגש או תחמיר בחברת אנשים אחרים. ההימנעות מחברה בכלל ומפעילויות בחברה בפרט מבודדת לחלוטין את כל מי שמתמודד עם חרדה חברתית. הבדידות כשלעצמה קשה מנשוא ומובילה לעיתים לקשיים נוספים שיכולים להתבטא במחלות פיזיות לא פשוטות.

 

אנשים רבים שואלים אותי איך זה קורה – ממה נגרמות חרדות חברתיות, למה הן נגרמות ואם אפשר לטפל בהן. כיוון שאני יודע שחרדות חברתיות הן מכלול של גורמים רגשיים שמקורם אי־שם בשנים הראשונות לחיים, אני גם יודע שאפשר לטפל בהן ביעילות ובהצלחה. לשמחתי הידיעה הזאת נוסכת ביטחון באנשים שפונים אליי בגלל חרדות חברתיות ונוטעת בהם תקווה.

מתמודדים עם חרדות חברתיות ורוצים להשתחרר מכבליהן? אתם בהחלט יכולים. בואו נבדוק איך.

 

איך נראית חרדה חברתית?

חרדות חברתיות הן הרבה מעבר לביישנות. אנשים שמתמודדים עם חרדה חברתית חיים למעשה עם פחד תמידי ומתמשך שאינו נעלם. הפחד הזה משפיע על חיי היום־יום, על התפקוד שלהם במסגרות שונות, על הביטחון העצמי ועל מערכות היחסים שלהם. חרדה חברתית באה לידי ביטוי באופנים רבים. יש אנשים שמפחדים ממפגשים עם זרים ויימנעו בכל דרך מפנייה אליהם; הם מפחדים מפעילויות חברתיות הכרוכות במפגשים או בבילויים עם אנשים גם אם מדובר באנשים מוכרים וקרובים; הם חוששים משיפוט ומביקורת; הם נמנעים מיצירת קשר עין עם אחרים; הם חשים מצוקה פיזית במצבים חברתיים וסובלים מבחילות, הזעות, רעד, דופק מואץ, התקפי תבהלה וכן מבעיות נפשיות מהותיות כמו דיכאון קליני שמחייב טיפול והשגחה.

 

ממה נובעת חרדה חברתית?

חרדה חברתית נובעת פעמים רבות מקשר לקוי עם ההורים או עם המטפלים העיקריים בתקופת החיים הראשונה. ילדים שסבלו בילדותם מהתעללות פיזית, רגשית ונפשית קשה או מחוויות טראומטיות מכאיבות, עלולים לפתח חרדות חברתיות ולסגל אותן כדרך חיים, דבר שלא מאפשר להם להתמודד איתן ולסייע לעצמם לבד. אפשר לומר שחרדות חברתיות הן כמו כדור שלג מתגלגל שהולך וצובר נפח ותאוצה וקשה מאוד לעצור אותו. החוויות הטראומטיות, החרדות הקשות והכאב הרב הולכים ומתעצמים בחלוף השנים. ללא טיפול הם ממשיכים להתעצם ופוגעים בחייהם של המתמודדים איתם לכדי סכנת חיים ממשית.

 

איך להתמודד עם חרדות חברתיות

מתי צריך לפנות לעזרה?

אנשים שמתמודדים עם חרדה חברתית יודעים שמשהו בחייהם לא מתפקד כהלכה. הם מבינים שהם זקוקים לעזרה אך לא תמיד יכולים לעשות את זה לבד. אם אתם מרגישים שאתם סובלים מחרדה חברתית, והיא משפיעה על כל תחום בחייכם, נסו לדבר עם בן משפחה או אדם קרוב ולבקש עזרה. אם אינכם יכולים לפנות לאנשים קרובים, פנו לרופא המשפחה. מדובר בבעיה נפוצה מאוד ורופא המשפחה ידע איך לעזור לכם. הוא ירגיע אתכם וישאל אתכם על אופי החרדות ועל התסמינים שלהן. ייתכן שהוא יפנה אתכם לרופאים המומחים בבריאות הנפש, או יציע לכם טיפולים אלטרנטיביים והוליסטיים אם אתם מעדיפים את האפיק הטיפולי הזה. ייתכן שהרופא יציע לכם טיפול תרופתי זמני להרגעת החרדות ואף יעודד אתכם לשוחח עם מאמן אישי שילווה אתכם בתהליך עד לריפוי והחלמה מלאים.

 

גם עזרה עצמית חשובה מאוד ויכולה לסייע לתהליכים הטיפוליים המקצועיים ולהפחית את החרדה החברתית. איך תעשו זאת? נסו להבין את החרדות שלכם. חשבו  עליהן או כתבו על הרגשות שלכם, על חוויות היום־יום, על מצבים חברתיים קשים שהתנסיתם בהם ועל התחושות שהם עוררו בכם. חפשו מידע על טכניקות הרפיה כמו תרגילי נשימה ומדיטציה. טכניקות אלה יכולות לסייע מאוד כשאתם נתקפים בחרדה ולהרגיע אתכם. מפחדים מאתגרים גדולים? נסו לחלק אותם לאתגרים קטנים יותר וליישם בכל פעם אתגר קטן אחד. צעדו בצעדים קטנים וטפחו לעצמכם על השכם על כל הישג וכל התקדמות. חפשו חומרי קריאה על חרדות חברתיות ויישמו את דרכי ההתמודדות המוצעות בהם.

 

אם החרדות החברתיות מקשות על החיים באופן ניכר ואף פוגעות פגיעה מהותית בתפקוד היום־יומי, חשוב וצריך לטפל בהן בהקדם ובכל דרך. כל דרכי הטיפול הן טובות, ובלבד שהן מיטיבות עם המטופלים ומסייעות להם להשתחרר מהעכבות, הקשיים והמצוקות.

 

איך מטפלים בחרדה חברתית?

אפשר לטפל בחרדה חברתית במגוון דרכים. אין דרך טיפול טובה אחת ואפשר לשלב מספר דרכים גם יחד, ואפשר להתאים את הטיפול לבחירות ולהעדפות שלכם. להלן חלק מדרכי טיפול נפוצות:

תהליך פסיכותרפיה יכול לסייע לכם לזהות דפוסי חשיבה מעכבים והתנהגויות שליליות ולשנות אותם. התהליך יכול להיות אישי או קבוצתי. תוכלו לשתף בו את גם האנשים הקרובים אליכם אם תרגישו שזה יסייע לכם להתגבר על חוויות עבר טראומטיות.

טיפול תרופתי יכול להקל מאוד את תסמיני החרדה החברתית ולסייע לכם לצלוח את אתגרי החיים בקלות רבה. אתם לא חייבים להשתמש בתרופות קונוונציונליות. אתם בהחלט יכולים לפנות להומאופת ולהיעזר במרקחות מהצומח שיפיגו את הפחדים, החרדות, הדאגות והחששות שלכם.

קבוצות תמיכה יפגישו אתכם עם אנשים שדומים לכם ויחזקו אתכם. כחלק מקבוצת תמיכה אתם תדעו שאתם לא לבד, שיש עוד אנשים כמוכם שמבינים אתכם ויכולים להקל ולעזור. אל תהססו לחפש קבוצת תמיכה באזור המגורים שלכם והתמידו במפגשים.

שיחות אישיות עם קואצ'ר מקצועי בתהליך אימון אישי לשחרור חרדות ולחיזוק הביטחון העצמי יעודדו אתכם להתחזק ולהתמודד עם החיים באומץ ובהצלחה. אימון אישי יחזיר אתכם למסלול החיים וייתן לכם כוח לצלוח כל אתגר וכל מהמורה בדרך.
במרוצת השנים ליוויתי עשרות מקרים של נשים וגברים שסובלים מחרדות חברתיות. תהליכי הליווי הללו כללו סדרת מפגשים בהם פרמנו שלב אחר שלב את העכבות המצוקות והצללים שמעיבים ומטילים אימה גדולה ואט אט התקדמנו לעבר הפחתת העכבות והתמודדות יעילה יותר עם גורמי החרדה. חשוב להבין כי אין קסמים אך יש תהליכים מוכחים שמועילים באחוזי הצלחה גבוהים מאוד. גם היום אני בקשר עם מרבית המתאמנים ואני מלא בגאווה על ההתקדמות הנפלאה שהם עשו ועודנם עושים.

אם אתם מתמודדים עם חרדה חברתית? זקוקים לאוזן קשבת ולתמיכה בתהליך הריפוי? דברו איתי ותגלו שלא חייב להתמודד עם זה לבד, יחד נתגבר על הקשיים.

הגיע הזמן לקחת שליטה על החיים

התחילו תהליך אימון עם ניר זר
או קבעו שיחת ייעוץ ללא התחייבות

מאמרים נוספים
מתאמנים מספרים על החוויה​
ניר זר, קואצ'ר אישי, עסקי ומאמן לזוגיות
ניר זר, קואצ'ר אישי, עסקי ומאמן לזוגיות
מאמן אישי, זוגי ועסקי. מייסד ובעלים של חברת 'ניר זר בע"מ' לאימון ויעוץ. עוסק בתחום מעל 9 שנים. ליווה ואימן מאות אנשים בתהליכי אימון לעבר השגת היעדים והמטרות שלהם. זכות גדולה עבורי להוביל אנשים ולהיות חלק מהמסע שלהם לעבר הפסגה!
לייעוץ אישי ללא תשלום >>

השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם בהקדם!

סגירת תפריט
דילוג לתוכן